“MInden gyermek művész. A probléma az, hogyan maradjon meg művésznek, ha felnő.” – Pablo Picasso

A gyermek rajzkurzusok a felnőtt kurzusok mintájára, nagyon hasonló tananyaggal zajlanak.

A módszer megtanít egy újfajta látásmódot, ami által a tanfolyam során fejlődni fog:

  • koncentrációs képesség, ezáltal könnyebben megy majd a tanulás
  • sikerélményt ad, nő az önbizalom és a magukba vetett hit, hogy képesek fantasztikus dolgokat alkotni
  • sokkal kreatívabbak lesznek
  • mivel a rajz az önkifejezés egyik eszköze gyermekkorban, így segíthet feldolgozni a gyermeknek a benne lévő elfojtásokat
  • megtapasztalja az alkotás örömét
  • ezalatt a pár nap alatt hasonló korú gyermekek között, vidám, oldott hangulatú légkörben tevékenykedhet és barátságokat köthet

A gyermek kurzusokra 10-16 éves korú gyermekeket várok nagy szeretettel. Jelentkezést kizárólag a gyermek szülője, gondviselője vagy nagykorú közeli hozzátartozója teheti meg a gyermek kurzus/jelentkezések menü alatt.

Háromféle típusú kurzus indul gyermekek részére

  • 3 napos jobb agyféltekés gyermek kurzus

Tematikája hasonló a felnőtt kurzushoz, a képzések általában az iskolai szünetek napjaihoz igazodnak, de minden esetben három egymást követő napon 8:00-16:00-ig tartanak. Érkezni 8 órától lehetséges, távozni 16 órától, a felügyelet ez idő alatt biztosított a gyermek részére. Étkezésről és megfelelő folyadék mennyiségéről a szülőnek kell gondoskodnia a gyermek részére. Délben 1 órás ebédszünetet tartunk,ekkor is biztosított a gyermek felügyelete.

Kurzus ára: 38.000 Ft, mely tartalmazza a rajzoláshoz szükséges ceruzákat, radírokat és papírokat. A rajzeszközöket és az alkotásokat a gyermekek a tanfolyam után hazavihetik.

  • 5 napos jobb agyféltekés gyermek kurzus

A tematika itt is hasonló, viszont a tempó lazább, több lehetőség van gyakorlásra, és a gyakorlatok közben marad idő mozgásra, ha a gyerekek elfáradnak. A kurzusok nyári iskolai szünetekben indulnak, hétfői kezdéssel és pénteki befejezéssel, naponta reggel 8-16.30-ig. A gyermekek felügyelete külön kérésre, felár nélkül 7.30-17 óráig lehetséges. A gyermekeknek napi háromszori étkezést biztosítunk, ebből naponta egyszer, délben meleg étkezést, és ásványvizet a képzés idejére. Ajánlott az időjárásnak megfelelő kényelmes ruha viselete, mert pihenő időben, a szabadban is fogunk tartózkodni.

Tábor ára: kalkuláció alatt, mely tartalmazza az 5 napos kurzus teljes költségét, a rajzoláshoz szükséges eszközöket, higiéniás felszerelést, az étkezést, megfelelő mennyiségű ásványvizet és a gyermekfelügyelet díját. Speciális étkezési igényt is tudunk biztosítani!

 A gyermek kurzusokra 10-16 éves korú gyermekeket várok nagy szeretettel. Jelentkezést kizárólag a gyermek szülője, gondviselője vagy nagykorú közeli hozzátartozója teheti meg a gyermek kurzus/jelentkezések menü alatt.

  • 3 napos színes rajzolás és festés tábor

A 3 nap alatt megtanulunk mindent a színekről, színkeverésről, eszközökről és anyagokról. A táborba olyan 10-16 éves korú gyermekeket várok nagy szeretettel, akik már elvégezték a jobb agyféltekés alapképzést vagy részt vettek rajztáborban. Rajztudás mindenképp szükséges!

Tábor ára: kalkuláció alatt, mely tartalmazza az 3 napos kurzus teljes költségét, a rajzoláshoz és festéshez szükséges eszközöket, higiéniás felszerelést, az étkezést, megfelelő mennyiségű ásványvizet és a gyermekfelügyelet díját. Speciális étkezési igényt is tudunk biztosítani!

A kurzus hétfői kezdéssel és szerdai befejezéssel indul, naponta reggel 8-16.30-ig. A gyermekek felügyelete külön kérésre, felár nélkül 7.30-17 óráig lehetséges. A gyermekeknek napi háromszori étkezést biztosítunk, ebből naponta egyszer, délben meleg étkezést, és ásványvizet a képzés idejére. Ajánlott az időjárásnak megfelelő kényelmes ruha viselete, mert pihenő időben, a szabadban is fogunk tartózkodni.

Jelentkezést kizárólag a gyermek szülője, gondviselője vagy nagykorú közeli hozzátartozója teheti meg a gyermek kurzus/jelentkezések menü alatt.

 

Általános tudnivalók:

Kérném a Kedves Szülőket, amennyiben a gyermekük nem érez késztetést arra, hogy megtanuljon rajzolni vagy bármilyen okból feszélyezve érzi magát, vegyék ezt figyelembe és ne erőltessék a részvételt. Legyen a gyermek választása, hogy részt kíván e venni a tanfolyamon vagy sem. Olyan gyermekkel nem könnyű, sőt, majdnem lehetetlen együtt dolgozni, aki a szabadidejében rá van kényszerítve arra, hogy olyant csináljon, ami a szülő álma és nem a sajátja. Ha ilyen gyermek van a csoportban, az sok esetben megnehezíti a haladást és zavarja a többi gyermeket is, ezáltal elveszi a többiektől a jogot és a lehetőséget, hogy tanuljanak, fejlődjenek.

Továbbá kérném a Szülőket, hogy a jelentkezéskor mérlegeljék azt is, hogy gyermekük képes-e napi 7 órát rajzolással tölteni, és tudja-e ennyi ideig a figyelmét összpontosítani.

A képzések alatt a gyermekek felügyelete biztosított. Pedagógiai asszisztens végzettséggel rendelkezem, amennyiben ez nem lenne elég, akkor bevallom, hogy én is édesanya vagyok, méghozzá négy eleven gyermek anyukája. 20 év alatt megtanultam kezelni a zűrös helyzeteket, kibékíteni az ellentéteket, és nem okoz gondot a megosztott figyelem sem.

A fenti kurzusok kizárólag gyermekek részére indulnak, természetesen azokat a gyermekeket, akik inkább felnőtt kurzusra jönnének, vagy a szülővel együtt kívánnak részt venni, illetve 16 éves kor felett, az alap jobb agyféltekés kurzuson is szívesen látom. A felnőtt kurzusokon nappali tagozatos diákoknak, a diákigazolvány felmutatásával -10% kedvezmény jár a képzés teljes árából.

További kedvezmény: NOE (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) kártyával rendelkezőknek, az érvényes kártya felmutatásával -20 % kedvezmény, illetve abban az esetben, ha 3 gyermek egy adott kurzuson együtt vesz részt, a 3. gyermek részvételi díja ingyenes. A feltételekről bővebben a NOE honlapján és az ÁSZF-ben tájékozódhat.

A képzéseken speciális nevelési igényű gyermekeket nem tudunk fogadni.

Egyéb feltételek az ÁSZF-ben megtalálhatók, amennyiben kérdése lenne, keressen elérhetőségeinken!